In haar hoedanigheid van Pleitbezorger van de Verenigde Naties voor de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, gaat Hare Majesteit de Koningin naar New York.

De Koningin neemt deel aan verschillende VN-bijeenkomsten en activiteiten die het belang benadrukken van een dringende en concrete toepassing van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Op het programma staan o.a. de speciale SDG-top, die een balans zal opmaken van de toepassing van de 17 duurzame doelstellingen de vijf voorbije jaren, evenals een ‘Climate Summit’. In haar vele ontmoetingen zal de Koningin ook de nadruk leggen op kinder- en vrouwenrechten en op mentale gezondheid.

De Koningin neemt verder deel aan de 7de Internationale Conferentie voor Duurzame Ontwikkeling die plaats vindt op Columbia University. Tot slot bezoekt de Koningin de gerenommeerde Juillard School of Arts, waar ze onder andere in gesprek gaat met laureaten van de  Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth.

Koningin Mathilde woont vandaag een evenement bij ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van het Verdrag voor de rechten van het kind. Twee jonge UNICEF-ambassadeurs mogen haar interviewen tijdens dit evenement.

Ze draagt een blauwe kanten hemdjurk van CH Carolina Herrera vandaag:

We zagen Mathilde al eerder in deze jurk in de 2de aflevering van “Merci voor de muziek”. Ze draagt er pareloorbellen bij vandaag en haar donkerblauwe clutch van Olga Berg:

2 Reacties

  1. Wow wat supermooi! Zo goed gekozen. Deze mag ze 7 keer dragen. En daarna wil ik m wel!

  2. Prachtige jurk. Meer shoppen bij CH ! !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..