In haar hoedanigheid van Speciaal Pleitbezorger van de Verenigde Naties voor de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, gaat Hare Majesteit de Koningin naar New York. De Koningin neemt deel aan meerdere VN-bijeenkomsten en activiteiten  die het urgente belang benadrukken van de concrete toepassing van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

In haar vele ontmoetingen zal de Koningin de nadruk leggen op de onderwerpen educatie en onderwijs, de nieuwe UNICEF agenda voor kinderen en jongeren, gezondheid en welzijn met een accent op mentale gezondheid, gelijke kansen man/vrouw en sociaal ondernemerschap.

De Koningin bezoekt eveneens de Cathedral High School in New York. Kwaliteitsonderwijs (SDG4) is een bijzonder aandachtspunt van de Koningin die van oordeel is dat op het terrein het verschil moet gemaakt worden.

 

Koningin Mathilde kwam gisteren aan in New York, waar ze meteen een ontmoeting had met António Guterres, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Later op de dag woonde ze de Schwab Foundation Board Meeting bij en een receptie ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van deze organisatie, die zich inzet voor sociaal ondernemerschap. De avond werd afgesloten met een receptie voor de SDG leiders. 

Koningin Mathilde droeg gisteren een rode jurk van Natan. De jurk doet me sterk denken aan onderstaande jurk, gezien de asymmetrie, maar ik ben niet 100% zeker dat het dezelfde jurk is als op de foto. Uiteraard droeg Mathilde een riem over haar jurk.

Mathilde droeg er oorbellen bij die qua kleur aansluiten bij haar jurk. Ze debuteerde deze toen ze met Elisabeth en Gabriel een finalesessie bijwoonde van de Koningin Elisabethwedstrijd.

5 reacties

  1. Prachtige vrouw onze koningin.

  2. De kleur is geweldig en ik denk inderdaad Jelka dat het hetzelfde jurkje is dat maxima in pale blue heeft. Maar waarom ze die mooie valling van de draperie nu doorbreekt met een riempje, we weten het niet,

  3. Rood is geen favoriete kleur van me voor kleren, maar de koningin kan ze best aan, en haar houding is daarbij goed! – Ook de accessoires (b.v. de oorbellen) vormen meestal een aantrekkelijk pluspunt.

  4. Volgens mij heeft Koningin Mathilde twee bedeltjes aan haar armband hangen.

  5. Ze had deze jurk goed zonder riempje kunnen dragen. Het is wat kwetsbare stof…lijkt snel te kreuken.
    Zo valt ze goed op in dit grijze gezelschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..