Qua persoonlijkheid kunnen ze niet meer verschillen. Toch worden Mathilde en Máxima regelmatig in een dezelfde of sterk vergelijkbare outfit gespot. Jelka van Garderobe Royale en Josine van Modekoningin Máxima gingen samen op zoek naar koninklijke doublures. In deze blog zie je vier voorbeelden.

BELGIUM FOREIGN AFFAIRS_0090.jpg
© RVD

Josine: In de zomer van 2021 was modehuis Natan in de ban van de plissétechniek. Bij plisseren wordt een stof met veel precisie aangebracht tussen uitgestrekte mallen van karton. Door de mallen weer in de oorspronkelijke vorm terug te vouwen en in een stoomcabine te plaatsen, wordt de vorm van de mallen in de stof geperst. Wat dan ontstaat, is een ontwerp met veel plooien en volume. Blijkbaar zijn Máxima en Mathilde daar allebei wel voor te porren. De Nederlandse koningin schaft een groene versie aan, die ze combineert met bruine accessoires. De Belgische koningin kiest op haar beurt voor de frisse kleurencombinatie fuchsia-felrood. Een bijpassende hoed met plisséplooien én een riem met hetzelfde dessin maken het plaatje helemaal af. 

Zeg het maar: welke styling van de plisséjurk vind jij mooier? 

Welke versie vind je de mooiste?

View Results

Laden ... Laden ...

Hetzelfde en toch verschillend 

FPS_FOREIGN_AFFAIRS_0011.jpg Embed from Getty Images

Josine: Dat de look & feel van een jurk grotendeels bepaald wordt door de uitstraling van de draagster, de pasvorm én de gekozen accessoires, blijkt wel uit onderstaande collage. Mathilde en Máxima dragen hetzelfde ontwerp van Natan, met een ¾ mouw, subtiel uitlopende rok en een matchend ceintuur. Toch levert het twee heel verschillende totaalplaatjes op. Ook opvallend: Mathilde draagt haar riem in de juiste richting (met de klok mee) en Máxima draagt hem in de verkeerde richting. Is dit niet een perfecte weerspiegeling van hun karakter?

FPS_FOREIGN_AFFAIRS_0002.jpg

Jelka: Deze jurk met ronde hals en v-uitsnijding kunnen we maar liefst in drie verschillende varianten met elkaar vergelijken, want Mathilde kocht hem in twee verschillende uitvoeringen. Zij is duidelijk meer fan van een versie met print, aan haar rode jurk met bloemenprint en witte jurk met bladerprint te zien, terwijl Máxima meer het model van de jurk voor zich laat spreken met een pastelblauwe kleur. Die lijkt effen te zijn, maar als je van dichtbij gaat kijken zie je toch een subtiel bloemeneffect.

© Koninklijk Paleis
© Robin Utrecht | MIND Us.

Jelka: Het pied-de-poule dessin waarin het broekpak van Máxima werd gemaakt is de showstopper hier, waardoor de knoopjes op de blazer amper opvallen. Dit zorgt er op zijn beurt dan weer voor dat je helemaal niet doorhebt dat het eigenlijk hetzelfde broekpak is als het rode broekpak dat één van de grote favorieten is van Mathilde. Ze heeft het de voorbije jaren zo vaak gedragen dat het één van haar meest gedragen outfits ooit is.

1 reactie

  1. Wat weer een mooie reportage. Bedankt daarvoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..