Koning Filip en Koningin Mathilde organiseerden deze avond een diner met jonge kunstenaars die via hun artistiek werk integratie trachten te bevorderen.

© Koninklijk paleis

Koningin Mathilde draagt een nieuwe jurk vanavond, en ik ben fan! Ze blijft vandaag bij haar keuze voor Dries Van Noten, en ging daar deze prachtige jurk halen uit de herst/winter collectie:

De jurk valt op door zowel de opvallende print van een vogel, als door de rode zijdelingse sleep stof aan de jurk. 

Ze draagt er zwarte pumps bij (ik vermoed haar Sergio Rossi’s) en een paar gouden oorbellen die lijken op een muzieknoot van Francesca Romana Diana:

Wat mij betreft mag Mathilde vaker dit soort jurken dragen. Zijn jullie het daar mee eens?

9 Reacties

 1. Mooi voor de gelegenheid en dit kleed doet me dat lelijke groene van,gisteren vergeten.

 2. Ik ben niet echt fan. Vind de jurk iets te lang. Maar wel leuk dat ze voor een verrassing gaat.

 3. Ik zag de eerste foto en dacht meteen, dat is van Dries Van Noten. Geen alledaagse jurk maar ik vind het geweldig. Ben blij dat ze toch regelmatig nog eens iets van hem draagt.

 4. Doet misschien denken aan moderne kunst, nog meer een soort ‘patchwork’: chaotisch en weinig flatterend! NO points voor Mathilde deze keer. – De jonge kunstenaars voorkomen is meestal een beetje slordig daarbij (bewust zo of niet?)…

 5. Het donkere gedeelte van het kleed vind ik net iets te lang om flatterend te zijn.

 6. Hoewel ik een fan van van Noten ben, vind ik dit een beetje too much, een draperie voor bij de boezem, veel verschillende vormen en kleuren en dat oranje rode sleepje. De kleuren zijn ook een beetje te warm voor Mathilde. Voorts had ze er beter donkere panties bij kunnen dragen.
  Geef mij die broek van gister maar!

 7. Mooie jurk ,weer iets anders . En het staat de KOningin goed. De broek vind ik ook erg mooi.

 8. De jurk vind ik op zichzelf heel mooi, ik draag zelf graag dingen van Dries van Noten, maar de schoenen op hoge hakken passen hier niet bij. Veel beter plattere schoenen of mooie enkellaarsjes (het model draagt die trouwens ook). Nu zijn de proporties niet ok. En de koningin is wel wat zwaarder geworden.

 9. Verrassende outfit…maar t staat niet heel charmant…kan aan de foto liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..