Dat Koningin Mathilde niet bijzonder gek is op juwelen, komt niet echt als een verrassing aan kan ik me voorstellen. Ze is slechts in het bezit van 3 ringen: haar trouwring, haar verlovingsring, en de ring met blauwe steen die ze kreeg van Koning Filip ter gelegenheid van hun 10de huwelijksverjaardag. Ze draagt vrijwel nooit een ketting. Ze heeft slechts een handvol verschillende armbanden. Enkel in haar keuze van oorbellen heeft Mathilde een iets grotere collectie ter beschikking, en komt ze af en toe eens verrassend uit de hoek. Maar ook bij haar oorbellen kunnen we duidelijk favorieten onderscheiden: zo zijn haar eenvoudige pareloorbellen zonder enige twijfel haar meest gedragen oorbellen. De laatste tijd zien we echter een ander paar oorbellen steeds vaker opduiken, en daar wil ik het vandaag even over hebben.

10325204_10152239305432161_8524561747371409873_n

Het gaat om een paar goudkleurige oorbellen in een druppelachtige vorm. Het gaat om oorbellen die gemaakt zijn uit verguld messing. Het gaat hier meer bepaald om de oorbellen uit de Gypsy collection van de Franse juwelenontwerpster Delphine Nardin:

DelphineNardinimg110035

Koningin Mathilde heeft deze oorbellen gevonden in de Brusselse winkel Ciel mes Bijoux, gespecialiseerd in accessoires en dan voornamelijk juwelen. Je kan deze oorbellen onder andere via deze link online aankopen!

Dit paar oorbellen hoort zeker thuis in de top 5 van de meest gedragen oorbellen van Koningin Mathilde. Een verdiende plaats volgens jullie?

Foto’s met dank aan Place Royale/RTL en Delphine Nardin

2 reacties

  1. Het is uitermate jammer dat het Belgische koningshuis zo weinig juwelen heeft. Armoe troef. Leopold II heeft destijds al de onroerende goederen in de Koninklijke Schenking ondergebracht om te vermijden dat deze zouden verdwijnen door erfenissen. Hij had dit beter ook gedaan met de juwelen van zijn moeder, echtgenote en zuster. Maar voor hem waren juwelen maar speelgoed die je constant kon aanschaffen. Ik vraag me wel af wat er met de juwelen van Koningin Fabiola zal gebeuren ? Het zou maar logisch zijn mochten deze in de Koninklijke Schenking ondergebracht worden. Net zoals met de juwelen van Koningin Paola die ze verworven heeft na haar huwelijk; zo bvb de diamanten die ze ontving tijdens hun bezoek aan Congo. Ik heb ooit ook een foto gezien van Filip en Mathilde die een parure aangeboden kregen tijdens een bezoek aan een oliestaat. Weet iemand wat daar mee gebeurd is ?

  2. En de juwelen van Prinses Liliane??? Welke zijn er nog,?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..