Hare Majesteit de Koningin reikt de Koningin Mathilde Prijs 2019 uit. Uit de negentien projecten die steun ontvangen van het Koningin Mathildefonds, koos een jongerenjury de laureaat van de Koningin Mathildeprijs 2019. Deze laureaat ontvangt een bijkomende steun van 10.000 euro. Voorafgaand aan de prijsuitreiking heeft Hare Majesteit de Koningin Mathilde een ontmoeting met de vertegenwoordigers van de geselecteerde projecten en met de leden van de jongerenjury in de Koning Boudewijnstichting. Het Fonds koos voor het derde jaar op rij het thema “Music Connects”. Het Koningin Mathildefonds enthousiasmeert en ondersteunt projecten die ontwikkeld worden door en voor jongeren en een bijzondere aandacht hebben voor de meest kwetsbaren onder hen. Muziek speelt een belangrijke rol in de wereld van veel kinderen en jongeren. Muziek is de universele taal bij uitstek en omwille van haar verbindende kracht vormt muziek het ideale middel om zich te ontplooien, zich te emanciperen, zich te engageren, zich open te stellen voor andere socioculturele milieus, andere jongeren te ontmoeten, interesse te ontwikkelen voor muziek, hun talenten te ontdekken en te tonen, vol te houden en of zich gewoon goed te voelen.

Je kan de speech van Koningin Mathilde hier nalezen. Ze draagt vandaag een nieuwe outfit van Natan: een combinatie van een witte broek met daarboven een witte top met een zilveren print. De top is gemaakt uit shantung, een soort zijdestof. Op de rechterschouder zit een detail in een strikvorm, iets waar Natan de voorbije 2 à 3 collecties erg veel mee heeft gewerkt. Hieronder zien jullie een silhouet uit de zomercollectie, gemaakt uit dezelfde stof:

Eerlijk gezegd, ook al ben ik meestal geen fan van de looks van Natan waarbij dezelfde print gebruikt wordt bij zowel de top als de broek (zoals bijvoorbeeld de outfit van eergisteren), had ik Mathilde toch liever in de combinatie van de foto hierboven gezien, dan met de witte broek. Wat vinden jullie?

9 reacties

 1. Hier word ik helemaal mehehehe van. Totaal uitgekeken op het stof etc. De flap is op zich wel leuk, zo’n 5/10 jaar geleden was het nog iets nieuw.
  Als je dan toch een uitstulping wil onder je schouder spelt een broche op. Hier zit je vast aan 1 look. Volgende x: (zijden) blouse met of zonder spelt met of zonder jasje etc.(lekker varieren). Is veel beter.

 2. het was geen flap, maar een prachtige strik, en de witte broek ,magniefiek !!!! het was echt sierlijk, wouw toen ze voor mij stond, de oorbellen prachtig !!!!

  1. Waar kan ik meerdere fotos zien?

 3. Deze creatie vindt ik ook mooi ! Eenvoudig maar die strik doet het ! Prachtige oorbellen !

 4. Tsja het is altijd te veel, te smal, te kort, te wijd, te hoge taille etc bij Natan. Dat vind ik nu dus weer zowel bij het model als bij de koningin. Persoonlijk vind ik een witte broek ook niet ladylike doet denken aan Spaanse costa’s of St Trop(ez) waar ook alles te is.

 5. voor zo’n event met kindjes wel leuk.
  (Hoeft niet in de herhaling. )

 6. Voor mij is dit een geslaagde creatie.
  Zeker wanneer men het geheel bekijkt, en de gelegenheid waarvoor het dient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..