Vandaag vond de zevende Blijde Intrede plaats, ditmaal kwam de provincie Luik aan de beurt. Koningin Mathilde kwam met haar verschijning verrassend voor de dag: ze had namelijk een knalgele mantel aangetrokken, van een nieuwe ontwerper!

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

De oversized mantel valt niet alleen op door de kleur en het model, ook de stof waaruit die gemaakt is, namelijk mohair, trekt de aandacht. Net als woensdag kiest de Koningin hier dus voor een nogal andere stijl dan we van haar gewoon zijn. Opvallend is dat de Koningin met deze jas voor de eerste maal een ontwerp aanheeft van de Belgische ontwerpster Veronique Branquinho! Toeval na het artikel van deze week?

In haar accessoires koos Mathilde gelukkig voor een meer neutrale kleur: beige. De hoed, een beige vilten borsalino, is een creatie van Fabienne Delvigne. Het kleine lintje vooraan maakt de hoed af wat mij betreft. De handtas is een favoriet van de koningin: een beige clutch met strik aan de ene kant, die ze ook bijhad bij de herdenkingsplechtigheid op 31 juli dit jaar.

Haar armband is van Francesca Romana Diana:

De gouden oorbellen zijn van Delphine Nardin:

Opvallend detail: als reactie op het artikel dat deze week verscheen over de oproep die het Flanders Fashion Institute aan Mathilde had gedaan om ook andere Belgische ontwerpers te promoten, werd onder andere deze jas als voorbeeld aangehaald door de Belgische krant Het Laatste Nieuws!

Wat is jullie mening?

Filmpje van de Blijde Intrede

Meer foto’s vind je hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..