Een leuke mengeling tussen een officiële activiteit en een familiale gebeurtenis vandaag in de Belgische koninklijke familie! Prins Gabriël heeft zijn militaire initiatie fase afgerond, en krijgt hiervoor zijn Blauwe Muts uitgereikt uit de handen van vader Koning Filip. Trotse moeder Koningin Mathilde en zus Prinses Elisabeth wonen ook de ceremonie bij.

De parade is de ceremoniële overhandiging van de blauwe muts aan de leerling-officieren die geslaagd zijn voor hun militaire initiatiefase (MIF). Koning Filip overhandigt de blauwe muts aan de leerlingen van het peloton waar Prins Gabriël deel van uitmaakt.

Geen blauwe muts voor Koningin Mathilde, zij kiest voor een combinatie van geel en rood. De okergele broek hebben we al eerder gezien, het gaat om deze pantalon van Natan (in het ecru op de foto hieronder):

Mathilde droeg deze broek al eerder op 26 oktober 2021 en op 18 februari 2022. Ik moet zeggen dat ik de styling van vandaag wel een pak beter vind dan de vorige keren: ze draagt er vandaag een hooggesloten rode blouse met strik bij, en een bijpassend geel jasje.

Ze draagt voor de gelegenheid een rode haartooi vervaardigd uit vilten esdoornbladeren, van Fabienne Delvigne, voor het eerst gedragen op 11 oktober 2016 tijdens het Staatsbezoek aan Japan, en nadien op 13 maart 2018 tijdens het Staatsbezoek aan Canada. Haar oorbellen zijn volgens mij van Percossi Papi.

© Screenshots allemaal via Wim Dehandschutter

Prinses Elisabeth draagt een grijze geruite manteljurk met donkerrode handtas van Christian Dior (geleend van mama Mathilde), donkerrode pumps, en het lijkt ook alsof zij naar de kapper is geweest! Haar nieuwe kapsel valt tot net op de schouder, dus ze heeft er wel heel wat centimeters laten afknippen! Wat vinden jullie van deze nieuwe haarlengte voor de Prinses?

Haar rode oorbellen zijn afkomstig uit de samenwerking tussen de Belgische juwelenontwerper Maëlle Laduron en Natan, wat de kans enkel groter lijkt te maken dat Elisabeth haar jurk ook een ontwerp van Natan is.

Update: Natan bevestigt dat de manteljurk een ontwerp van hen is!

10 reacties

 1. Heel mooi en vrouwelijk, het haar van Prinses Elisabeth! Ze ziet er prachtig uit. Koningin Mathilde vind ik minder mooi gekleed voor deze gelegenheid.

 2. Ik vind prinses Elisabeth meteen ouder lijken. Vooral door haar mantelkleed.
  Het zou me niet verbazen moest zij haar haren gedoneerd hebben tvv Kom op tegen Kanker!
  Koningin Mathilde´s outfit kan perfect voor mij…..vreemd genoeg matchen die kleuren!

 3. Kan er mij iemand uitleggen waarom er aan een jas, mantel, vest etc mouwen zitten als je die toch niet gebruikt ? Dit stoort mij enorm en ik vind het verspilling. De gesp accentueert sterk haar “buik(je)” … Elisabeth is een knappe verschijning en nooit gemerkt dat Gabriel een kop groter is dan zijn zus.

 4. mijn ogen doen pijn, gelieve niet de Maxima tour opgaan

 5. Ik hou wel van de koningin in geel en vind de combi met jasje en blouse geslaagd. Maar…het hoedje botst qua materiaal met de blouse, ik hou sowieso niet van een hoedje bij een broekpak. De ceintuur en de lussen ervan afhalen, blouse met mooie afgeronde hoeken over de broek, jasje aan en hoedje af en ze ziet er echt geweldig uit!
  Je kunt bij Eisabeth aan haar kleding zien dat ze in Engeland studeert. Ze heeft er vlotter uitgezien.
  Zowel het kortere haar bij Elisabeth als Mathilde vind ik mooi.

 6. Ik vind De koningin super in dit broekpak en deze kleuren, mag eens oovallend zijn. Altijd die oudbollige kleedjes.

 7. Weet je van welk merk de coatdress van Elisbeth is?

  1. Gelezen dat het een Dior-outfit van koningin Mathilde is.

   1. Dat lijkt me niet te kloppen. Ik denk dat je hebt gelezen dat Elisabeth de Dior clutch van Mathilde draagt. Wat betreft de outfit van Elisabeth: ik vermoed dat die van Natan is, maar ik wacht hun bevestiging af.

 8. Prinses Elisabeth ziet er prachtig uit met haar nieuwe kapsel. De outfit van koningin Mathilde is een misser: de kleuren, de pasvorm van de broek, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..