Hare Majesteit de Koningin brengt een werkbezoek aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in Genève. Zij houdt een toespraak om de aandacht te vestigen op de wereldwijde problemen rond mentale gezondheid. Op het programma staan ontmoetingen met de Directeur-generaal en enkele stafleden van de WHO aangaande de uitdagingen van het mentale gezondheidsbeleid. Er gaat ook speciale aandacht naar mentale gezondheid in humanitaire crisissituaties, in samenwerking met het Internationaal Comité van het Rode Kruis. Mentale gezondheidsbevordering en destigmatisering van psychosociale aandoeningen zijn twee permanente aandachtspunten van Hare Majesteit de Koningin in haar hoedanigheid als Pleitbezorger van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Koningin Mathilde was vandaag onaangekondigd aanwezig in Genève. Gisteren was de Spaanse Koningin Letizia hier ook reeds aanwezig. Mathilde draagt een nieuwe jurk vandaag: een fit en flare jurk met korte mouwen, en rafels aan de mouwen, neklijn en onderaan de jurk. De jurk is een ontwerp van Esmeralda Ammoun, en is gemaakt uit een bronzen tweed met gouddraad.

Mathilde draagt er gouden oorbellen bij, en een paar pumps van Natan die ze al vele jaren in haar kast heeft staan (de beigebruine variant van onderstaande foto):

De clutch die ze vandaag bijhad, is er eentje van Diane von Furstenberg:

4 reacties

  1. De jurk zit wel goed maar ik vind hem erg herfstig qua kleur. Ook hou ik niet zo van die tweed rafeltjes. Ik denk overigens dat de schoenen zwarte neusjes hebben passend bij de ingestikte banden van de jurk en haar clutch.

  2. Tja…ik denk dat t tijd wordt voor een styliste. Hoewel goede ontwerpers, mooie stoffen…is t toch de lastste tijd vaak net niet…Dan waren de knalroze en knalgroene Natans een betere keuze. Hier mee valt ze niet op. Flatteert niet deze kleur.

  3. Auw, deze is echt vreselijk! En wat een rare keuze voor de maand mei.

  4. Zeer ouwelijke jurk ! Wel hippe schoenen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..