Na een bezoek aan de Medialaan, en aan de RTBF, brachten Koning Filip en Koningin Mathilde vandaag een bezoek aan de VRT. Ze bezochten onder andere de studio van het Journaal en van Ketnet.

Koningin Mathilde droeg een nieuwe groene mouwloze jurk:

Opvallend detail aan deze jurk is de speciale ‘ketting’ (ofwel tak met bladeren) die Mathilde erbij draagt, en waarvan me niet helemaal duidelijk is of dit los zit van de jurk, of als één geheel samenhoort. Hierdoor kunnen we de jurk wel identificeren als een ontwerp van Natan, die in zijn lente/zomer 2015 collectie heel erg veel met dit detail werkt, zo ook in de gele etalagepop in de foto hieronder:

Natan11116632_101363153529199_160292148_n

Mathilde droeg goudkleurige oorbellen, een lichtgroene clutch en nude pumps.

Deze avond woonde Mathilde ook nog een derde finale bij van de Koningin Elisabethwedstrijd. Na Koning Filip en Erfgroothertogin Stephanie, was het deze avond de beurt van Kroonprinses Elisabeth om haar mama naar deze finale te vergezellen:

Schermafbeelding 2015-05-28 om 22.50.58

Screenshot met dank aan livestream www.cobra.be

Koningin Mathilde droeg een donkerrode mouwloze jurk, met rugdecolleté (niet te zien op deze foto), en haar The Knot clutch van Bottega Veneta. Ze droeg deze jurk al eerder in september 2013 bij een bezoek aan New York, en op 30 maart 2014 bij het staatsbezoek van China aan België. Koningin Mathilde droeg ook opvallende oorbellen, namelijk diegene uit de Tunesische set, vroeger gedragen door Koningin Fabiola, maar op 30 april 2013 in Amsterdam ook al eens gespot aan de oren van Mathilde!

Kroonprinses Elisabeth droeg een mouwloos jurkje met een leuke vlinderprint, een rood vestje en witte ballerina’s. Het jurkje is van Derhy Kids:

DerhyRD523F011-A11@8

 

6 reacties

 1. Jammer dat wij het moeten doen met altijd piep kleine foto’s.
  Op de site van New Royals altijd mooie foto’s en zelf een video van het bezoek aan de VRT ! De beide jurken staan haar heel goed vooral die groene met speciale rug en halsafwerkig. Elisabeth schattig !

  1. Wat jammer dat je er zo over denkt Lut. Maar ik kan het me niet permitteren om, net zoals New Royals, foto’s te plaatsen waarvan ik niet de toestemming heb om ze hier te plaatsen, iets wat op die website wel wordt gedaan (en waardoor ze ook heel erg hoge boete’s krijgt van foto-agentschappen, en daardoor regelmatig van website moet veranderen). Ik plaats alleen maar foto’s waarvoor ik rechten heb om ze te plaatsen, ik verdien namelijk geen geld met deze website en kan de boetes dus ook niet betalen. Het spijt me dat het daarom niet altijd de beste foto’s zijn. De Twitter-foto’s in deze post zou je normaal wel moeten kunnen vergroten door er op door te klikken.

 2. Begrijp je standpunt wel en het is ze geen kritiek .
  Jammer …… zelfs op de vergroting is het beeld niet goed zichtbaar ! In elk geval, de groen jurk staat prachtig.

 3. Ik vind dat Jelka prachtig werk levert. Het is inderdaad soms moeilijk om de kleding via de Twitterfoto’s te beoordelen maar dan ligt dit toch eerder aan de persdienst van het Paleis? Het Paleis is altijd al karig geweest met informatie en zeker met foto’s. Dit is wel verbeterd met Twitter maar vooral in het begin verschenen daar zeer onduidelijke of zelfs wazige foto’s op en dat is als je het mij vraagt echt een gemiste kans. Enkel de jaarlijkse fotoreportage verschijnt groot en duidelijk op de site van het Paleis, maar het zou veel leuker zijn mochten daar duidelijke foto’s verschijnen van elke activiteit. Ik zou dus eerder mijn beklag doen bij de persdienst van het Paleis en niet bij Jelka.

  De groene jurk van Mathilde vind ik zeer fris en geschikt voor de tijd van het jaar. Bij de Koningin Elisabethwedstrijd zijn moeder en dochter prachtig op elkaar afgestemd en ook individueel zijn ze een plaatje! Leuk trouwens dat Mathilde de prinsjes en prinsesjes erbij betrekt en dat ze dinsdag ook Stéphanie van Luxemburg eens heeft uitgenodigd.

 4. Geweldig werk doe je.Ga zo door.Ik ben erg blij met je site.

 5. Deze finales geven ons lekker veel momenten Mathilde in diverse outfits te zien! Deze bordeaux rode jurk is een beauty.

  En wat leuk dat haar oudste dochter mee is.
  goed te zien dat ze t beide leuk vinden er samen te zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..