Hare Majesteit de Koningin brengt een bezoek aan de Universiteit Gent in het kader van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) van de Verenigde Naties. Zij houdt er een toespraak voor studenten en vertegenwoordigers van het academisch corps. De studenten en onderzoekers van de universiteit krijgen ook de gelegenheid om projecten voor te stellen die zij hebben ontwikkeld en uitgevoerd binnen dit domein. De Koningin hecht veel belang aan de rol en de inzet van de jongeren en van de academische wereld in de uitvoering van de Agenda 2030. De Koningin is pleitbezorger van de SDGs voor de Verenigde Naties.

Je kan de toespraak van Koningin Mathilde hier nalezen. Ze draagt vandaag een nieuwe outfit: een gele blouse met lange mouwen, die met knoopjes achteraan gesloten wordt, en een knoopdetail bovenaan, boven een pantalon met een drukke fijne print. De ontwerper van de blouse is volgens mij Natan:

De ontwerper van de broek heb ik nog niet gevonden, maar de kans is erg groot dat het ook Natan is. De bruine mantel, eveneens van Natan, gaat al vele jaren mee.

De oorbellen met citrien zijn van Percossi Papi.

13 reacties

 1. Jaaa dit is het soort blouse dat heel vlot toont. Gisteren was ook niet slecht meer een madammeke. Met deze blouse kan je alle kanten op: chic zoals nu of naar de bakker met de jeans aan. Had ze deze broek al? Volgens mij nieuw maar lijkt veel op de oude haha. De jas is leuk maar ik had ook voor deze bruine broek gekozen. He dat model is een meisje van belgische bodem en loopt shows ook bij Dior etc.

 2. Jammer dat mijn reactie niet geplaatst werd.

  1. Hey Anja, je reactie staat er gelukkig wel degelijk! Soms zit er wat vertraging op, vandaar..

 3. IN ieder geval een vlotte blouse. Heel leuke kleur en apart. Ik had de bruine broek genomen. Geel/chocoladebruin, mjam wat een goede kleurencombinatie.

 4. Zeer mooie blouse. Flatteert haar. Geel goede kleur voor haar. Broek lijkt wat winters. maar ach dat doet t weer ook ….

 5. Ik hou niet van “mantel los over de schouders”. De mouwen hangen er dan maar nutteloos bij. Maxima doet dit ook regelmatig. Waarom koop je dan niet een cape als je de mouwen toch niet gebruikt ?

 6. Mooie blouse. En veel Koninginnen en Prinsessen dragen de jas los over hun schouders. Doe een jas aan of inderdaad :een cape . Dat staat ook vlotter..

 7. Afzonderlijk zijn al deze stukken best OK, maar samen vind ik het eigenlijk maar niks… Kleuren te veel met elkaar matchen zorgt voor een vreemd beeld.

 8. Op andere foto’s kan ik de print van de broek goed zien en dan dan is de combinatie blouse/ broek best wel geslaagd.

 9. geslaagde combinatie ! Zou ook voor een cape kiezen staat vlotter en makkelijker !

 10. Geel en de koningin kleuren fantastisch bij elkaar, vraag me nog steeds af waardoor dit komt. De blouse over de broek had ik mooier gevonden. Zag ook een close up van de broek en had het geheel denk ik afgestyled met een blauwe cape/ omslagdoek, net iets pittiger dan dat suffe bruin dat ik de koningin dus niet vind kleuren.

 11. Zeeg geslaagd. Geel staat haar altijd goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..