In de marge van de 6e top van de Afrikaanse Unie – Europese Unie (AU-EU) die plaatsvindt in Brussel heeft Koningin Mathilde mevrouw Dominique Ouattara, First Lady van Ivoorkust ontvangen.

Op haar Facebook pagina lezen we volgend verslag van Mevr. Ouattara:

Een bezoek in vier fasen.

Verwelkomd door koningin Mathilde aan de voet van haar commandovoertuig, poseren de twee persoonlijkheden om de ontmoeting te vereeuwigen onder het vuur van uitbarstingen van flitsen van bevoorrechte fotografen. “Ik had een uiterst aangename ontmoeting met koningin Mathilde, die ik vorig jaar al had ontmoet. We vonden het erg leuk om elkaar weer te zien. We spraken over onze respectieve interessegebieden en we zagen dat we veel gemeen hebben, namelijk kinderbescherming en kinderrechten. We hebben ook veel gepraat over het Moeder-Kind Ziekenhuis in Bingerville, want je weet dat ik later het Koningin Fabiola Ziekenhuis zal bezoeken. En we hadden het ook over de strijd tegen kinderarbeid. Zoals u weet, is dit een van de redenen waarom ik naar België ben gekomen, afgezien van het vergezellen van de president van de republiek. Het was erg interessant en we hadden een erg leuke tijd”, zei mevrouw Dominique Ouattara bij het verlaten van de hoorzitting.

Diezelfde dag werd ook de first lady van de Republiek Namibië ontvangen.

Koningin Mathilde draagt een donkerrode jurk van Christian Dior. Ze droeg deze al eerder op 16 december 2019 (al was toen de jurk niet te zien onder haar mantel) en op 11 februari 2020.

Haar rode pumps zijn eveneens van Dior:

Ze draagt er nieuwe oorbellen bij van Sézane:

4 reacties

  1. mooie jurk, goede lengte en het klokken van de rok begint op de juiste hoogt zodat haar bovenlichaam wat langer lijkt, hetgeen nog wordt versterkt door de V-hals

    1. Een klassieke jurk voor een Koningin. Mooi.
      T wordt tijd dat de mode weer eens wat jongere uitstraling krijgt!

  2. Prima keuze, heel elegant en de nieuwe oorbellen zijn er speels bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..