Niet alleen het feit dat Koningin Paola en Koningin Mathilde nog eens een zeldzame activiteit samen hadden gisteren was opvallend, wat minder opviel maar minstens even bijzonder zijn de nieuwe oorbellen die Koningin Mathilde gisteren debuteerde bij haar donkerrode fluwelen broekpak van Dries Van Noten!

Embed from Getty Images

De driehoekige oorbellen zijn gemaakt van ebben en diamanten, en zijn afkomstig van het Franse juweliersmerk René Boivin, dat vooral haute jouaillerie maakte tijdens het interbellum. Elk van de oorbellen heeft drie rijen ronde diamanten.

De oorbellen werden voor 9.375 euro verkocht tijdens een veiling van de Parijse afdeling van Christie’s in 2018, opnieuw een voorbeeld dus van juwelen die via een veilinghuis in de Belgische juwelenkist terechtkomen!

Wat vinden jullie van deze nieuwe aanwinst?

6 reacties

  1. Mathilde mag best wat extra aanschaffen, als je de juwelenkist van Maxima ziet die heeft zoveel meer keuze. Ook qua kleding.

  2. Koningin Mathilde heeft inderdaad veel minder juwelen dan Koningin Maxima.Maar wat een prijs voor een paar oorbellen . Niet verliezen dus.

  3. Heel mooi, ik ben ook benieuwd naar de groene oorbellen en ring die Mathilde droeg naar het huwelijk van haar broer. Is daar ook informatie over Jelka.?

  4. Heel eerlijk, ik vind ze niet zo mooi! Een beetje grof. Dat contrasteert nog extra bij de koningin die zo’n fijn en gedistingeerd gelaat heeft.

  5. De merendeel (op andere sociale media) zal kritiek hebben over de prijs, maar als liefhebber en verzamelaar van oude juwelen vind ik het persoonlijk ge-wel-dig dat de Koninklijke Familie hierin durft te investeren. Op die manier komen oude, historische of interessante juwelen ook meervoudig publiek zichtbaar. Als één of andere rijke Rus of Chinees ze koopt, verdwijnen ze in een kluis en heeft niemand er wat aan… Meer van dat dus graag!

    PS: Mijn verzameling bevindt zich niet in deze prijscategorie, maar is minstens even interessant voor bv. een koninklijke familie! 😉

  6. Ik vind ze leuk, vintage 1970-1980? Ik ben ook grote fan van het kopen van oude juwelen, daar kan je nooit verkeerd mee gaan… Deze zijn heel combineerbaar met verschillende kledingstijlen. De prijs is zeker correct voor deze hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..