Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin nemen deel aan de feestelijkheden naar aanleiding van de 80ste verjaardag van Hunne Majesteiten Koning Harald en Koningin Sonja van Noorwegen. De feestelijkheden vinden plaats in Oslo. 

Koning Filip en Koningin Mathilde woonden vandaag een minicruise en lunch bij aan boord van het koninklijke jacht Norge. Zoals te zien op de foto’s, regent het vandaag helaas. De koninklijke gasten waren erg casual gekleed: Koningin Mathilde koos voor een grijze pantalon, een witte top daarboven, en een roze mantel. Tegen de kou droeg ze daarboven zelfs nog een witgrijze andere mantel. 

Het leukste onderdeel van de outfit van Mathilde vind ik haar vrolijke sjaal, die mooi bij de roze mantel past. 

Koningin Mathilde kiest, net als gisteren, ook vandaag voor stuks van Giorgio Armani: ze draagt een grijze leren handtas van het merk, en rode pumps:

Ook de witte overmantel is van Armani, Koningin Mathilde heeft die in 2013 en 2014 al een paar keer eerder gedragen, maar vandaag draagt ze deze voor het eerst zonder het zwarte lint erover, waardoor de jas minder lijkt op een judopak.

Vanavond vond er nog een galabanket plaats! Koningin Mathilde droeg een nieuwe galajurk!

Mathilde’s nieuwe jurk is bovenaan met glitterende paarsblauwe pailletten bedekt, en ook op de lange mouwen van de jurk. Het donkerblauwe rokgedeelte is verder vrij sober.

Ze draagt hierbij de nieuwe grote diamanten oorbellen die ze debuteerde in Denemarken eind maart. Verder heeft ze nog een diamanten armband aan.

Ze draagt een donkerblauwe stola bij de jurk, en donkerblauwe pumps.

Er werd mij bevestigd vanuit het modehuis Natan dat de jurk door hen werd ontworpen.

Wat vinden jullie van de nieuwe jurk van de koningin?

18 reacties

 1. Wel vlot gekleed, maar de schoenen vind ik minder toepasselijk. Jammer, dat Koning Filip zo’n stijve jas draagt . Een vlot jack zou leuker zijn geweest.

 2. Ik vind de outfit op zich wel leuk maar vind het gegeven van twee jassen over elkaar toch écht wat vreemd. Één van de twee jassen was perfect geweest.
  Heb ook een eerste foto van het galabanket gezien: op het eerste zicht een prachtige nieuwe outfit, maar ik wacht op betere beelden.

 3. Wat ziet Koningin Mathilde er vanavond beeldschoon uit. Nieuwe ,prachtige outfit.

 4. De roze jas is ws. meer een soort lange blazer leuk met de shawl. Het is vlg. mij erg koud in Noorwegen vandaar nog een overjas, ook de andere gasten zagen er wat bij elkaar geraapt uit vanwege de kou. De overjas van de koning is inderdaad wel wat stijfjes voor een boottocht maar wel een mooie snit

 5. Ik vind de avond jurk erg mooi ogen, geen idee van wie hij zou kunnen zijn, ondanks dat ik op het pailletten patroon heb zitten turen. Hoewel het erg waait en ik misschien het niet goed heb gezien lijkt het er op dat de meeste dames bij deze black tie bijeenkomst geen sleep(je) dragen en uiteraard geen tiara. Wel of geen sleep lijkt qua etiquette een beetje verdwenen maar (nog) niet in Noorwegen, denk ik.

 6. Zou het geen Taminiau kunnen zijn?

  1. Waarom denk je aan Jan Taminiau?

   1. Mja, het was mijn eerste gedacht… Ik denk door de vorm van de jurk die zo flatterend is, de doorzichtbare bodice en de pailletten. De opmerking hieronder dat Taminiau rijkere borduursels en stoffen gebruikt houdt ook wel steek, natuurlijk.

 7. Casual outfit staat vrolijk in de regen ! De schoenen zijn niet zo praktisch voor een boottocht …….
  De nieuwe jurk voor et diner schitterend, ,mooie juwelen en jong kapsel . En altijd die mooie uitstraling .

 8. Mooie avondjurk maar ik blijf mij ergens toch afvragen hoe het er zou hebben uitgezien als de pailetten zouden hebben doorgelopen…
  Ik denk dat het een Armani zou kunnen zijn.

 9. Haar avondkleed en stola zijn adembenemend mooi.
  Ook haar haar is mooi gekapt.
  Een bijzonder mooi plaatje. Top!

 10. Avondjurk bijzonder mooi! Een tien!
  Overdagoutfit een beetje van alles ja. Past qua stijl niet bij de koning die veel formeler is. Jammer van t weer. En dat de gasten daar zo weinig op waren voorbereid.

 11. Die mooie avondjurk blijft mij wel puzzelen. Zoals ik al schreef heb ik erg op het pailletten patroon zitten letten. Het leek dat er varenachtige patronen waren. Jelka je bent beter thuis in de Belgische ontwerpers qua kenmerken. Ik denk niet aan Taminiau, Hij is niet Belgisch en hij is rijker qua stof. Het is een vrij sober ontwerp met een geweldige uitstraling.

 12. Koning Filip straalt naast zijn al even stralende Mathilde. Ze lijken het erg naar hun zin te hebben.

 13. Ik gok toch op een Italiaanse ontwerper . Armani zou best kunnen. Ben benieuwd ……

 14. Wat een geweldige jurk van koningin Mathilde! Ook mooi haar bescheiden gebruik van juwelen, dan komen ze des te beter uit.
  Wat dit betreft heeft onze koningin helaas wel iets van een Zeeuwse boerin: die dragen ook altijd een vermogen aan sieraden om te laten zien dat ze in zeer goed doen zijn.

 15. Neen, het lijkt me geen Taminiau. Jan Taminiau creëert altijd van die toneelachtige kleding,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..