Vandaag hebben Koning Filip en Koningin Mathilde in het gezelschap van andere staatshoofden, regeringsleiders en afstammelingen de 200ste verjaardag van de Slag bij Waterloo herdacht.

Koningin Mathilde droeg een nieuw goudgeel ensemble van modehuis Natan: een combinatie van een jurk met een bijpassend jasje.

Koningin Mathilde droeg haar E-vormige oorbellen, een cadeautje van Filip na de geboorte van Elisabeth.

De hoed is een creatie van Fabienne Delvigne, en de ontwerpster zelf noemt het een hoed in de stijl van Audrey Hepburn. Mathilde droeg deze hoed al jaren geleden bij het doopsel van Prinses Amalia:

Wat vinden jullie van de outfit van Mathilde vandaag?

9 reacties

 1. De hoed viel mij gelijk op dat die al wel eens oud kon zijn, maar ze straalt eronder en in haar gele outfit en daar gaat het om. Het kapsel ook, mijn complimenten!

 2. De Koningin is prachtig gekleed, echter niet voor deze gelegenheid. Ik had iets stemmigers verwacht.

 3. Het ensemble is mooi en de kleur staat haar ook goed ,alleen voor deze gelegenheid te uitbundig. De hoed is nog altijd prachtig en een tijdloos model.

 4. Ik was ook wel verrast dat ze voor geel koos bij deze gelegenheid maar anderzijds is ze toch ook de ‘gastvrouw’ en mag ze er toch uitspringen denk ik dan… Haar outfit is tot in de puntjes verzorgd, echt áf! Ik hou van deze speciale gelegenheden waar ze all the way kan gaan mét handschoentjes, mooi opgestoken kapsel,… en zo alles op elkaar kan afstemmen. De oorbellen passen er ook prachtig bij en ik wist helemaal niet dat ze deze van Filip had gekregen, leuk om te weten!
  Wel grappig, Maxima droeg vandaag toch de hoed van bij het doopsel van Ariane?

 5. Heel mooi ensemble. Dat jasje/bolerootje is op maat gemaakt denk ik. Het past zo mooi. Ik vind de kleur bij deze herdenking goed passen. Napoleon werd verslagen.

  Heerlijk die handschoentjes. Op oude foto’s zag ik mn moeder daar ook mee op formele feesten. Wat mij betreft gaan we dat ook weer doen!

 6. Het is toch een herdenking aan een overwinning en er volgen 5 dagen feestelijkheden ,dus die kleur is niet ongepast vindt ik . Een prachtig geheel en die hoed staat haar super . Maxima ’s jurk was ook mooi met die kant, jammer een maatje te klein .

 7. Ik vind Mathilde er prachtig uit zien. En deze ceremonie was geen Dodenherdenking of Wapenstilstand. Zoals de premier zei, was het een ceremonie van de verzoening en het vertrouwen in een Verenigd Europa, waar Napoleon toch wel een beetje de basislegger van was. Voor mij is het geel dan ook de kleur van de vreugde en vertrouwen. De 4 handen op die kanonkogel vond ik impressionant en dan eindigen met de Ode aan de Vreugde Europese Hymne. Wat die hoed betreft, blijkbaar blijft dgl model enorme reacties oproepen. Destijds droeg Lilian Baels, tweede echtgenote van Leopold III, zo’n hoed op het huwelijk van Albert en Paola. De pers heeft daar ook enorme kritiek op geuit. Dus niets nieuws onder de zon. Zou Mathilde die hoed misschien op de zolder in Laken teruggevonden hebben ? LOL

 8. Mooi geheel! Passende hoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..