Hare Majesteit de Koningin woont in haar hoedanigheid van erevoorzitter, de viering bij van de twintigste verjaardag van Child Focus in het Château du Lac in Genval.

Van bij zijn oprichting steunde het Koningshuis het werk van Child Focus. De Koningin schreef het voorwoord van het nieuwe boek “Child Focus: 20 jaar in de bres voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen”.

 

Koningin Mathilde draagt vandaag een gekende roze jurk van Bernard Depoorter. Ze heeft deze jurk al een aantal keer gedragen: op 10 oktober 2016, op 20 december 2016, op 18 januari 2017 en op 5 april 2017, en bovendien is het ook de jurk die ze draagt op de laatste officiële foto die ter ere van haar verjaardag werd vrijgegeven. Op korte tijd dus uitgegroeid tot een favoriete jurk van haar, en ik denk niet dat dit de laatste keer is dat we deze jurk zullen zien. 

Mathilde combineert de jurk vandaag met roze accessoires: ze draagt roze pumps, en een roze handtasje met een schakelketting van Natan. De oorbellen die ze draagt zijn van Percossi Papi.

Het lijkt me dat Mathilde haar liefde voor capes heeft (her)ontdekt, want bij aankomst droeg ze een nieuwe lichtbeige cape over haar jurk heen. 

Ik vermoed dat dit de laatste activiteit was van Koningin Mathilde voor lange tijd: de paasvakantie begint in België en de vier kinderen hebben twee weken geen school. Het koninklijk gezin zal vermoedelijk twee weken op vakantie gaan. De eerstvolgende activiteit die ingepland staat in haar agenda is op 17 april. Als jullie suggesties hebben voor een onderwerp waar ik het in de loop van de komende weken eens over kan hebben, laat het dan zeker weten in de reacties!

8 Reacties

 1. Eigenlijk ook wel favoriet bij mij. Staat haar altijd goed.
  leuk roze schoenen erbij!
  Ik twijfel over die cape. Valt wat kort en daarmee lijkt de jurk ook korter. En dat camel flatteert haar niet. Ze heeft betere jassen.

 2. Ik vind de look van de mevrouw naast Mathilde vernieuwend en de schoenen(hier niet goed zichtbaar to die for!). Jammer dat prinses Elisabeth gekozen heeft om haar jas aan te houden(wat zou er onder zitten) of had ze het gewoon koud…

  1. Elisabeth was bij de dansvoorstelling.

 3. Graag weer een maandoverzicht van haar kleren. Prettige paasdagen.

 4. Misschien eens een ludiek overzicht van wat volgens jou haar grootste tops & flops zijn?

 5. Blijft een prachtige jurk, mooie wat warme roze kleur, mooie stof en (coupe) naden die daar zitten waar ze horen.

 6. Ik vind jaaroverzichten uit de oude doos ook altijd heel leuk, kan je zien wat de tand des tijds heeft doorstaan en ook hoe je eigen mening over kleding is veranderd.

 7. Ik vind dat Koningin Paola ook wel mocht utigenodigd zijn. Zij was tenslotte de eerste ere-voorzitster. Of misschien was ze wel uitgenodigd en had ze geen zin om samen te zijn met haar schoondochter ? Wie zal het zeggen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Je houdt misschien ook van..